En ny vändpunkt kom 1941 då sonen Trolle Rhodin lyckades övertala sina föräldrar att åter satsa på stor cirkus. Brazil var bränd av sina egna erfarenheter men lät sig övertalas av en entusiastisk Trolle och en ny cirkus föddes."Trolle Rhodin Zoo Cirkus" utvecklades förbluffande snabbt till en internationell storcirkus av dignitet med satsningar på stora djurgrupper och spektakulära jätteshower. Förutom turnerandet i Norden, gästade man bla såväl Orienten som östblocket med årslånga turnéer. Zoo Cirkus var tex första västcirkus att besöka Sovjetunionen där man gjorde ett intryck som kan spåras ända fram till dagens ryska cirkuskonst.
Under dessa världsturnéer knöt Trolle kontakter som skulle visa sig vara ovärderliga, när av en ödets nyck, familjens cirkusverksamhet skulle ta en ny vändning då John Ringling North bad honom att bli artistchef vid "Ringling Bros. and Barnum & Bailey", världens största cirkus.
Trolle accepterade erbjudandet och Zoo Cirkus lades i malpåse 1964 .År 1982 hade Trolles barn: Trolle jr. Carlo och Diana vuxit upp och kände sig, med hjälp av sin kusin Toni Rhodin, manade att ta vid. Nytt material införskaffades och återigen berestes de svenska vägarna av en Rhodinsk cirkus, "Cirkus Brazil Jack", uppkallad efter farfar.

Tiderna är ju inte längre så som de var när gamle Brazil Jack kom till stan med sin cirkus och folket gick man ur huse för att villigt låta sig förföras av fantastiska sjöodjur eller vilda kannibaler. Folk är blasé nu, de har redan sett det mesta men ändå har cirkusen någon slags magisk dragningskraft som är svår att motstå, och 100 år i branschen pekar trots allt på en viss kontinuitet i verksamheten.